FSMVÜ | Bütünleme Sınavı Uygulama Esasları
Bütünleme Sınavı Uygulama Esasları

Bütünleme Sınavına katılacak olan öğrencilerin;

Öğrenci Bilgi Sistemi üzerinden, bütünlemeye girmek istedikleri dersleri 13-14 Haziran 2019 tarihi saat 18:00’e kadar seçmeleri gerekmektedir. Sınav yoklama listesinde adı bulunmayan öğrenciler bütünleme sınavlarına katılamayacaklardır.

* Bütünleme sınavları 17-21 Haziran 2019 tarihleri arasında yapılacaktır.

Bütünleme Sınavı Uygulama Esasları

Bütünleme Sınavlarına, aşağıda belirtilen durumdaki ders/derslerden girilebilir;

1. Yarıyıl sonu sınavına (final) girme hakkına sahip olup da sınava girmeyen öğrenciler sınava katılabilirler.
  2. Öğrenciler, ilgili yarıyılda kayıtlı olunan FF, FD notlu derslerin yanı sıra DD/DC/CC/CB/BB ve BA notlu derslerden de bütünleme sınavına katılabilirler. Alınan son not (Bütünleme Sınavı Notu) geçerli sayılacaktır.
  3. İlgili yarıyılda açılan ders/dersleri daha önce hiç almayan veya alınan ders/derslerin devam koşulunu yerine getirmeyen öğrencilere bütünleme sınav hakkı verilmez.
  4. Üniversitemiz dışında başka bir Yükseköğretim Kurumundan alınan ders/dersler için bütünleme sınav hakkı verilmez.
  5. Bütünleme sınavı düzenlenmeyen ders/dersler Enstitü/Fakülte/Meslek Yüksekokulu Kurullarınca belirlenir.(Proje vb. dersler)
  6. Final sınavlarında geçerli olan başarı kuralları bütünleme sınavlarında da uygulanacaktır.
  7. Bütünleme sınavı notu final sınavı notu yerine geçecektir.
  8. Bütünleme sınavları için mazeret sınavı yapılmayacaktır.
  9. Bütünleme ders kayıtlarında FF, FD notu ile başarısız olunan dersler, öğrencilerin ders kaydına otomatik olarak eklenir. İlgili yarıyılda DD/DC/CC/CB/BB ve BA notu alınan derslerden bütünleme sınavına katılmak isteyen öğrencilerin, akademik takvimde belirtilen süreler içinde öğrenci otomasyon sistemi üzerinden bütünleme ders kaydı yapmaları gerekmektedir. Belirtilen süreler içerinde bütünleme ders kaydı yapmayan öğrencilere bütünleme sınav hakkı verilmeyecektir.
  10. Bütünleme ders kaydı yapan ancak sınava katılmayan öğrencilerin final notu geçerli sayılacaktır.
  11. Final sınavı yapılmayan uygulamalı ders/dersler için bütünleme sınavı yapılmayacaktır.(Laboratuvar, uygulama, atölye ve projeler.)

Bütünleme sınavı ders seçimi örneklemi için tıklayınız.