FSMVÜ | Mimari Tasarımda İfade Ulusal Öğrenci Yarışması
Mimari Tasarımda İfade Ulusal Öğrenci Yarışması

Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi (FSMVÜ) Mimarlık ve Tasarım Fakültesi ile Mimarlık Kulübü tarafından, bu yıl ilk defa “Mimari Tasarımda İfade” temalı ulusal öğrenci yarışması düzenlenecektir. Ülke çapında ve KKTC’deki tüm mimarlık ve iç mimarlık öğrencilerinin katılımına açık olacak bu yarışmada, öğrencilerin tasarımlarında mimari ifade becerilerini göstermeleri hedeflenmektedir.

Katılımcılar yarışmaya sunacakları çalışmaları bilgisayar kullanmaksızın eskiz, suluboya ve tercih edebilecekleri bütün grafik unsurlarla ifade edebilirler. Teslim edilecek görsel ifadelerin içeriğini öğrencilerin bölümlerinde çalıştıkları mimari tasarımlar oluşturmalıdır. Yarışmada tasarımlara dair plan, kesit, görünüş, perspektif ve kavramsal görselleştirmelerin özgünlüğü değerlendirilecektir.

Teslim Adresi

Sütlüce Mahallesi, Karaağaç Caddesi, No:12/A, Beyoğlu / İstanbul (FSMVÜ Haliç Yerleşkesi, Mimarlık ve Tasarım Fakültesi)

Son Teslim Tarihi

19.04.2019

Sonuçların İlanı

26.04.2019

Ödül Töreni

03.05.2019

Ödüller

Birincilik ödülü: 3500 TL

İkincilik Ödülü: 2500 TL

Üçüncülük Ödülü:1500 TL

Mansiyon Ödülü: 1000 TL (3 Adet)

Katılım Koşulları

- Mimarlık veya  iç mimarlık lisans öğrencisi olmak,

- Görsel içeriklerin mimari tasarım projelerine ait olması,

- Bilgisayar desteği alınmaması,

- En fazla iki adet olmak üzere orijinal paftaların teslim edilmesi,

- Pafta ebatının en fazla 35cm x 50cm olması gerekmektedir.

- Dijital baskı kabul edilmemektedir.

- Paftaların üzerinde isim ya da kimlik belirtecek herhangi bir ibare olmamalı, yalnızca rumuz yazılmalıdır. İletişim bilgileri ve güncel öğrenci belgesi, üzerinde rumuzun yazılı olduğu kapalı zarf ile teslim edilmelidir.

- Teslim edilen çalışmalar arasından seçilip sergilenmeye değer bulunanlar, FSMVÜ’nün koleksiyonunda yer alacaktır.

Jüri Üyeleri

Prof. Dr. İbrahim NUMAN (FSMVÜ)

Doç. Dr. Hasan Fırat DİKER (FSMVÜ)

Dr. Öğr. Üyesi Salih SALBACAK (FSMVÜ)