FSMVÜ | Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programı Başvuruları
Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programı Başvuruları

Yükseköğretim Kurulunun 08.07.2019 tarih ve E.48816 sayılı yazıları ile 2019-2020 eğitim- öğretim yılında Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Eğitim Fakültesi tarafından yürütülecek olan Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programına 100 kişilik  kontenjan ayrılmıştır. Bu kontenjanın tamamı Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi 4.Sınıf öğrencilerine ve mezun öğrencilerine tahsis edilmiştir.

Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programına başvurular, 28-29 AĞUSTOS tarihleri arasında, 29 AĞUSTOS saat 15:00’a kadar, online olarak alınacaktır.

Üniversitemizde açılacak Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programına hangi alanlardan başvuru alınacağı, programın akademik takvimi, başvuru ve kesin kayıt işlemleri, programın ücreti ve ödenme şekli ile başvuruların değerlendirilmesine ilişkin bilgiler aşağıda belirtilmiştir.

Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programı süresince tüm duyurular bu sayfadan yapılacaktır. Başvuru değerlendirme ve kabul sonuçlarını web sayfamızdan takip edilebilir.

PEDAGOJİK FORMASYON EĞİTİMİ SERTİFİKA PROGRAMINA BAŞVURU YAPABİLECEK YÜKSEKÖĞRETİM PROGRAMLARI

FAKÜLTE

TARİH

Programa başvurular

28-29 AĞUSTOS 2019

Programa kesin kayıt yaptırma hakkını kazananların ilanı

30 AĞUSTOS 2019

Kesin kayıtlar ve Formasyon Harç ücretlerinin yatırılması

02-04 EYLÜL 2019

Ders Kayıtları ve Danışman Onayları

05-07 EYLÜL 2019

Derslerin Başlaması

09 EYLÜL 2019

Programa Başvuruların Değerlendirilmesi:

Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programına yerleştirme işlemleri, yukardaki tabloya göre kontenjan dâhilinde yerleştirme işlemi yapılacaktır.

Programın Ücreti :

Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programı ücreti 2.054 TL dir.

Programa Kayıt İçin İstenen Belgeler:

- Onaylı transkript (aslı ya da onaylı örneği),

- Diploma ya da geçici mezuniyet belgesi (Mezun olanlar için),

- Öğrenci belgesi(Öğrenciliği devam edenler için),

- Nüfus Cüzdanı Fotokopisi (Kayıt sırasında aslını göstermek şartıyla),

- Banka Dekontu.

Kayıt için Üniversiteye sunduğu belgelerin yanlış veya eksik olduğu anlaşılan öğrencilerin sertifika programından ilişikleri kesilir.

Kayıt Yeri: Programa kabul edilen adayların kesin kayıt işlemleri Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı tarafından ATİK VALİDE yerleşkesinde yapılacaktır. İlan edilen tarihlerde kayıt yaptırmayan adaylar kayıt haklarından vazgeçmiş sayılır. Programa kayıt yaptırdıktan sonra herhangi bir nedenle kaydını sildirmek isteyen öğrencilere, hastalık veya olağanüstü bir durumu belgelendirilmediği sürece ücret iadesi yapılmayacaktır.

Derslere Devam Durumu
Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programı iki yarıyıldan oluşmaktadır. Programın uygulanmasında “Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Ön Lisans ve Lisans Eğitim ve Öğretim Yönetmeliği” hükümleri geçerlidir. Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programındaki dersler her iki dönemde de yüz yüze yapılacaktır ve derslere % 70 devam zorunluluğu vardır.

Derslerin Muafiyeti
Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programına 2019-2020 eğitim-öğretim yılı güz yarıyılında kayıt yaptıran öğrencilerden, Yükseköğretim Kurulu’nun 17.10.2014 tarih ve 72639413-301.99-4417 sayılı yazıları “Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programına İlişkin Usul ve Esaslar”ın 10 uncu maddesinin üçüncü fıkrası gereğince, her dönemin ilk haftası içinde, o dönemde pedagojik formasyon eğitimi programı kapsamında bazı derslerden muaf olmak için başvurabilirler. Muaf olunan dersler için öğrencilere ayrıca ücret iadesi yapılmaz. Aynı esasların 10 uncu maddesinin dördüncü fıkrası gereğince, “Özel öğretim kurumlarında veya MEB'e bağlı okullarda bir öğretim yılından az olmamak kaydıyla öğretmenlik yaptığını belgeleyenler, Öğretmenlik Uygulaması dersinden muaf tutulabilir. Ayrıca, pedagojik formasyon derslerinin alındığı dönemde MEB'e bağlı okullarda ücretli öğretmenlik, özel öğretim kurumlarında sözleşmeli öğretmenlik, Öğretmenlik Uygulaması dersinden muaf tutulabilir.Öğretmenlik Uygulaması dersinden muaf olmak isteyen öğrencilerin gerekli belgeleri “Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programı Birimi”ne göndermeleri veya şahsen teslim etmeleri gerekmektedir. Muafiyet isteğinin uygunluğuna Fakülte Yönetim Kurulu karar verecektir.

“Sertifika Programları” bir diploma programı değildir, bu programların sonunda programa ilişkin sertifika verilir. Sertifika Programları kapsamında alınan derslerin lisans programlarına ders transferi yapılmaz.

Dersler ATİK VALİDE Yerleşkesi Eğitim Fakültesi binasında yapılacaktır.

FORMASYON EĞİTİMİ MUAFİYET DİLEKÇESİ İÇİN TIKLAYINIZ

YÖNERGE İÇİN TIKLAYINIZ