FSMVÜ | TEKNOFEST ile Genç Yeteneklerin Yanındayız
TEKNOFEST ile Genç Yeteneklerin Yanındayız

26 Mart 2019

Üniversitemiz ve Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı arasında imzalanan iş birliği protokolü ile paydaşı olduğumuz TEKNOFEST İstanbul Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali 17-22 Eylül 2019 tarihlerinde Atatürk Havalimanı’nda düzenlenecek.

İlki geçtiğimiz yıl düzenlenen ve 550 binden fazla ziyaretçisiyle dünyanın en büyük ikinci havacılık etkinliği olan TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali’nde 16 farklı kategoride teknoloji yarışmaları düzenlenerek, 2 milyon TL’ye varan para ödülü verilecek. Festivalde ilkokul, ortaokul, lise, lisans, lisansüstü ve mezun seviyesinde 33 teknoloji yarışmasının yanında drone şampiyonası, uçak ve akrobasi gösterileri, paraşüt atlayışları, simülasyon uygulamaları da yer alacak.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin öncülüğünde düzenlenen, Türkiye’nin milli teknoloji hamlesini gerçekleştirmesi ve teknoloji üreten bir topluma dönüşmesini temel hedef olarak benimseyen Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı) ile ülkenin önemli kurum ve firmalarının destek sağladığı Teknofest, 17-22 Eylül’de Atatürk Havalimanı’nda gerçekleştirilecek.

Ayrıntılı bilgi: www.teknofestistanbul.org